hjem nettstedkart skriv ut
For deg som liker å stikke fingeren i jorda
Hjem > Aktiviteter

Aktiviteter på Medtigården

sauer.JPG

Gårdsbesøk
Vi tar imot små og større grupper som ønsker å komme på gårdsbesøk. Både unge og gamle vil ha glede av å komme hit.

Her kan dere være sammen med dyrene og ta del i gårdsarbeidet. Alt etter årstiden kan dere grave og så, eller smake på det som vokser i kjøkkenhagen. På sommeren settes det opp hesjer på slåttmarka og om høsten tas det opp potet og gulrot.

I gammelstua kan vi lage mat på grua og kanskje karde og tove noe fint av ull. Så lenge det er bart på bakken ser vi sporene etter gårdstunet i Ljønesvika, og kan gå gjennom skogen og lete opp de store gravhaugene. Her er mange muligheter og vi legger opp aktiviteter etter ønske.

Pedagogisk tilbud
Tilbudet er utviklet etter en modell som brukes flere steder i Norge, og som heter Gården som pedagogisk ressurs. GSPR innebærer å bruke gården som alternativ læringsarena. Elevene delta i det daglige gårdsarbeidet og arbeider med egne prosjekter. Aktivitetene som gjennomføres kan gjerne relateres til skolenes læreplaner. Planlegging av opplegg gjøres i samarbeid med lærer.

En potetåker kan være utgangspunkt for mange regnestykker og historiekunnskap, og grønnsaker og urter kan brukes i en elevbedrift. Aktivitetene på gården gir også gode felles opplevelser, og elevene får ansvar og mange muligheter til å samhandle med hverandre. Tilbudet gis både til allmenne elever og til elever med spesielle behov.